Temperatura e duhur në dhomën e bebes tuaj për një gjumë sa më të sigurtë dhe të qetë.

0
22618

 

Ju mund ta ndihmoni fëmijën tuaj për të fjetur sigurtë dhe shëndoshë duke e mbajtur temperaturën në dhomën e tij midis 16 gradë C dhe 20 gradë C në dimër dhe 23-26 gradë C në verë. Një termometër dhome i thjeshtë do t’iu ndihmojë për të mbajtur nën vëzhgim temperaturën në dhomë.

11138068_1629897873919821_8651171557403090312_n

Nëse fëmija juaj bëhet shumë i nxehtë, ai mund të jenë në rrezik të papritur nga sindromi i vdekjes foshnjore (SIDS), i njohur gjithashtu si vdekja e papritur. SIDS është e pazakontë në foshnjat që janë më pak se një muaj dhe më e zakonshme gjatë muajit të tyre të dytë. Pothuajse 90 % e rasteve të SIDS ndodh në foshnjat nën gjashtë muajsh. Por rreziku reduktohet kur fëmija juaj rritet, dhe në shumë pak raste SIDS mund të ndodhë pas vitit të parë të jetës .

11794399_1629903300585945_5044139923162149804_o

Në ditët e ngrohta, per të mbajtur fëmijën tuaj të freskët ju mund të mbyllni perdet ose të hapni një dritare në dhomën e tij.

Në mot me të vërtetë të nxehtë, mund ta freskoni fëmijen tuaj me një sfungjer me ujë të vakët dhe duhet të hiqni çdo sfungjerë apo tekstile që mund të mbulojnë krevatin e tij në mënyrë që ajri të mund të qarkullojë i lirë. Bebi gjithashtu duhet të vishet sa më lehtë dhe kryesisht me veshje pambuku të cilat janë shumë të freskëta dhe eliminojnë mundësinë që fëmija juaj të bëhet me vapore nga vapa e tepërt. Ju mund të vendosni edhe një ventilator në dhomën e tij i cili bën të mundur qarkullimin e ajrit. Nëse e bëni këtë sigurohuni që ventilatori të mos fryjë në drejtim të krevatit të bebit dhe shpesh herë kontrolloni temperaturën e dhomës duke mos e lejuar atë të freskohet së tepërmi.

11828726_1629897867253155_3041876896540853591_n

Nëse ju mendoni se fëmija juaj eshte shumë i nxehtë, shikojeni ate ne barkun e tij. Në qoftë se ai duket i nxehtë, ose në qoftë se ai është i djersitur, hiqni disa shtresa. Dhe mos u shqetësoni nëse duart e fëmijës suaj dhe këmbët ndjehen të ftohtë, pasi kjo është krejtësisht normale.

Në mot të ftohtë, ju nuk duhet ta mbuloni fëmijën tuaj me shumë batanije, apo ti vishni shumë rroba. Nëse fëmija juaj është nën një vjec, ai nuk duhet të fleje me një duvet apo jorgan.

Në vend të kësaj, ju mund të përdorni një cante gjumi femijesh pa kapuç. Kjo duhet të jetë e lehtë dhe ne madhësinë e duhur për fëmijën tuaj për ta parandaluar atë nga rrëshqitjet poshtë brenda saj. Në qoftë se ju përdorni një thes gjumi, sigurohuni që është materiali i duhur për sezonin.

11850493_1629903297252612_8357396175930354243_o

Asnjëherë mos vendosni një shishe me ujë të nxehtë apo batanije elektrike në shtratin e fëmijës suaj, sado e ftohte te jete koha. Dhe mbajeni shtratin e fëmijës suaj larg nga radiatorët dhe ngrohjet e ndryshme dimerore.