Rutina – Menuja ditore e një bebi 12 muajsh që ushqehet me qumësht gjiri.

0
4588

Rutina – Menuja ditore e një bebi 12 muajsh që ushqehet me qumësht gjiri.

o-BREASTFEEDING-facebook

 

Rreth 7:00 dhe 8:00 a.m.: Bebi zgjohet dhe nëna i jep gji. Më pas ai luan ndërkohë që nëna ha mëngjesin e saj.

Rreth 8:30 to 9:00 a.m.: Bebi ha mëngjesin – zakonisht gjysmë waffle të prerë në copa të vogla, kos, çereal për beba dhe disa copa frutash. Bebi pi pak ujë ose qumësht bebesh nga gota dhe pastaj nëse është kohë e bukur del për shëtitje.

10:30 a.m.: Bebin kryen dremitjen e parë të ditës me rreth 1 orë e 15 min.
Mesditë: Dreka – zakonisht një kavanoz me perime dhe pulë/ mish, plus pak copa djathi dhe ndonjë frut të stinës. Bebi pi qumësht ose ujë përgjatë ditës por kryesisht 240 ml në total në ditë. Nëna është duke i hequr gjirin bebit.
1:00 to 2:30 p.m.: Bebi luan me nënën e lodrat e tij ose ndonjëherë mbyllin bashkë ndonjë porosi në qytet.
2:30 to 3:00 p.m.: Pasdreka – ushqime të copëtuara qe bebi t’i hajë vet me dorë dhe pak qumësht nga një filxhan. Pastaj koha e gjumit. (1 orë e 10 min).
4:00 p.m.: Koha e lojës dhe e përkëdheljeve. Në orën 5:00 pm vjen babi dhe luan ai me bebin duke e lënë nënën të pushojë pak.

5:30 p.m.: Darka – kryesisht si ushqimi i drekës. Ndonjëherë diçka ndryshe.

7:30 p.m.: Një banjo/dush, lexim i një libri, dhënia gji, larja e dhëmbëve dhe krysisht bebi është në gjumë në orën 8:00 pm