Pure nga patatja e ëmbël për bebe.

0
6676

Përbërësit:

• 1 patate e ëmbël, e qëruar dhe e prerë në kube

 

Përgatitja:

patat-e-embel

1. Zieni në ujë apo avull pataten e ëmbël derisa të zbutet (rreth 30 minuta).

2. Thajeni dhe shtypeni mirë.

3. Për të fituar një masë homogjene, përdorni blenderin.

4. Nëse dëshironi pure më të lëngshme, hidhini puresë qumështin që e përdorë zakonisht foshnja apo ujë të vluar.

Pa gluten, pa grurë, pa qumësht dhe pa vezë (nëse gjatë pergatitjes keni përdorur ujë).