Përbërësit:

• 200 g lulelakre të ndara ne lule të vogla

• 1 filxhan me ujë për zierje

Përgatitja:

lulelaker

1. Hidhni një filxhan me ujë në tenxhere avullore.

2. Vendosni lulelakrat e vogla në tenxhere.

3. Mbuloni me kapak dhe zieni me avull derisa të zbuten (rreth 10 minuta).

4. Mbani rezervë nga lëngu i gatimit.

5. Kur të jetë zier lulelakra, bluajeni për të fituar purenë.

6. Për foshnja më të mëdha vetëm shtypeni lulelakrën me pirun.

7. Nëse mendoni që pureja është e trashë për fëmijën tuaj, hidhini nga lëngu rezervë i gatimit derisa të fitoni masën e dëshiruar.

# Këtë pure mund ta kombinoni me pure patatesh nëse dëshironi një shujtë të pasur me energji.