Përbërësit:

• 100 g karrota

• 100 g molla, me lëvore dhe bërthamë të hequr

• 1 lugë vaj

Përgatitja:

karrote_me_molle

1. Pastroni, lani mirë karrotat dhe pastaj pritini.

2. Edhe pse ka shumë vitamina në lëkurë të mollës në këtë rast, duhet të hiqet lëvorja (sepse më vonë lëkura mund të jetë e pranishme në pure). Më pas, largoni bërthamën e mollës dhe prejeni në copa të vogla.

3. Hidhini karrotat në një tigan me ujë për t`u zier për mesatarisht 10 minuta. Pastaj shtoni mollat dhe lëreni edhe 5 minuta të tjera. Së fundi, bluajeni në blender dhe shtoni 1 lugë vaji.