Pozicionet më të mira të gjumit në shtatzëni.

0
3162
Pozicionet

Në përgjithësi, pozicioni më i mirë për të fjetur kur jeni shtatzënë është në anën tuaj me gjunjë të përthyer. Fjetja në anën tuaj të majtë është veçanërisht e preferueshme, por fjetja në të dyja anët është më mirë se fjetja në shpinë ose në stomak.

Fjetja në anën tuaj të majtë në mënyrë tipike përmirëson rrjedhjen e gjakut dhe rrjedhën e lëndëve ushqyese tek placenta dhe bebi. Fjetja në anët tuaja do të lehtësojë dhembjen e shpinës dhe do të parandalojë vështirësitë në frymëmarrje.

Pse nuk duhet të fle në shpinë?

Edhe pse mund të jeni mësuar, fjetja në shpinë mund t’ju japë dhimbje dhe zvogëlon rrjedhën e gjakut tek foshnja, veçanërisht pasi të keni arritur në tremujorin e dytë. Problemet me të fjeturit në shpinë janë për shkak të peshës shtesë në barkun tuaj. Kur ju flini në shpinë, barku ushtron presion tek zorrët dhe enët e mëdha të gjakut .

Presioni i shtuar mund t’ju japë dhimbje shpine dhe të shkaktojë pakësim të frymëmarrjes. Fluksi i ulur i gjakut mund të shkaktojë hemorroide, urth, qarkullim të zvogëluar dhe problemet me presionin e gjakut.

Këshilla.

Një gjumë i mirë gjatë natës bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm ndërkohë që shtatzënia përparon. Para tremujorit të dytë, ju duhet të stërviteni për të fjetur qetë në anën tuaj, në anën e majtë në mënyrë ideale. Sidomos nëse tentoni të hidheni dhe të ktheheni gjatë gjumit, është e rëndësishme të gjeni një mënyrë për t’u kujdesur për trupin dhe fëmijën tuaj.

Jastëkët e shtatzënisë të dizajnuara posaçërisht gjithashtu sigurojnë mbështetje të mrekullueshme. Disa jastëkë janë sa gjatësia e trupit, duke siguruar gjithë trupin tuaj me mbështetjen që i nevojitet, ndërsa të tjerët janë më të vegjël dhe më të gjithanshëm, duke ju lejuar ta vendosni kudo ku ndjeni nevojë për më shumë mbështetje.