Përfshirja e gjyshërve në shtatzëni. Çfarë duhet të dini?

0
2367

Prindërit tuaj dhe të bashkëshortit janë të ngazëllyer për rolet e tyre të reja në familjen në rritje ashtu si ju dhe partneri juaj. Ata mund të jenë vetëm një telefonatë larg nëse keni nevojë për një babysitter në minutën e fundit, sidomos në ditët dhe javët pas punës kur jeni plotësisht të lodhur. Është një mundësi e mirë që gjyshërit të duan të lidhen me foshnjën dhe të jenë atje për t’iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja për rrijen e një fëmije. Nëse jeni të zënë me ushqyerjen me gji dhe ndërrimet e pelenave, gjyshërit mund të hyjnë në kuzhinë ose të pastrojnë shtëpinë.

Teknika të ndryshme të prindërimit.

Gjyshja apo gjyshi mund të jenë të patundur për çdo gjë me këshilla dhe ndërhyrjet e pafundme. Megjithëse synimet e tyre janë të mira, ju doni t’i  bëni gjërat në mënyrën tuaj, dhe kohët kanë ndryshuar që kur ata kanë rritur fëmijët e tyre. Edhe pse mund të jetë tunduese t’i bërtisni në përgjigje të këshillave të padëshiruara, përpiquni të mos i fyeni.

Lerini t’ju ndihmojnë.

Përdorni gjyshen apo gjyshin për t’ju ndihmuar me aktivitetet e përditshme që janë të vështira për prindërit e rinj, si: bërja e punëve dhe gatimi. Ata do të ndihen sikur po kontribuojnë dhe ju mund të merrni pak kohë për ta shfrytëzuar me beben kur të keni nevojë për të.

Le ta “llastojnë” nipin/mbesën e tyre.

Gjyshërit duan t’u japin fëmijëve shumë dhurata. Kështu që duhet ta dini nëse keni nevojë për diçka, ata janë të gatshëm për të blerë çdo gjë.