Përfitimet befasuese nëse mbani fëmijët dhe kafshët shtëpiake nën një çati.

0
4828
Pregnancy and Pets: Tips on Keeping Safe

Ju ka thënë ndonjëherë dikush se duhet të largoni kafshët tuaja shtëpiake tani që ju jeni shtatzënë? Tregojini atyre këtë.

Nëse jeni shtatzënë dhe mbani kafshë shtëpiake, mund të jeni pak të shqetësuar në lidhje me rritjen e një fëmije dhe kujdesin për një kafshë shtëpiake në të njëjtën kohë. Sigurisht, ky është pak një veprim mashtrimi, por gjithashtu vjen me disa përfitime mjaft të papritura.

Sipas një studimi të ri nga Universiteti i Albertës, fëmijët që rriten me kafshët kanë mbrojtje kundër obezitetit dhe alergjive, në sajë të ekspozimit ndaj mikrobeve nga kafshët në jetën e tyre. Studiuesit shqyrtuan materialin fekal nga foshnjat kanadeze si pjesë e studimit të tyre, dhe zbuluan se afërsia me kafshët shtëpiake mund rrisë prodhimin e dy llojeve të baktereve tek foshnjat-Ruminococcus, e cila ndikon në reduktimin e alergjive të fëmijërisë dhe Oscillospira, të cilat mund të zvogëlojnë probabilitetin e obezitetit.

Fatkeqësisht, ky efekt mund të realizohet vetëm gjatë një periudhe të shkurtër kohe, ndërsa jeni ende shtatzënë, apo në tre muajt e parë të jetës.

“Ka patjetër vend për ndonjë  kritikë , në momentin kur imuniteti brendshëm/zorrëve dhe mikrobet bashkë-zhvillohen, dhe kur  ndodhin ndërprerjet në rezultatin e procesit, ndryshojnë  imunitetin e brendshëm/zorrëve”, tha studiuesia  Anita Kozyrskyj, sipas një njoftimi për lajme.

Por, ndërsa dritarja e përfitimit është e vogël, ekspertët besojnë se duhen marrë parasysh nëse fëmijët kanë lindur në mënyrë natyrale ose prerje Cezariane(Secto Cezarea), dhe nëse fëmijët ushqehen me gji apo jo.

Ky efekt është ende duke u studiuar, por ekspertët besojnë se kjo mund të orientojë  industrinë farmaceutike për të krijuar medikamente që mund të kopjojnë këtë efekt. Për momentin, vetëm  pushoni të sigurt se kafsha juaj e dashur nuk do të jetë vetëm një gëzim për ju, por mund të jetë duke e mbajtur fëmijën tuaj shumë të shëndetshëm.