Parandalimi i strijave gjatë shtatëzanisë. Çfarë duhet të dini?

0
6685

Strija janë vija të prera të lëkurës që krijohen për shkak të shtrirjes së lëkurës dhe për gratë shtatzëna shtrirja e lëkurës në zonën e barkut është praktikisht e garantuar dhe e pashmangshme. Pasi dikush të ketë strija, ato mund të jenë të vështira për t’u trajtuar dhe mund të marrin pak kohë për t’u shëruar, kështu që parandalimi mund të jetë strategjia juaj më e mirë.

Si mund t’i parandaloni strijat?

Nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar nëse dikush do të ketë strija, por duke ndjekur këto sugjerime ju do të zvogëloni mundësinë e krijimit të tyre:

Qëndroni e hidratuar: Uji përmirëson elasticitetin e lëkurës kështu që është më pak e prirur të shtrihet. Ju duhet të pini rreth 8 gota ujë në ditë.

Hani shëndetshëm: Zakonet e shëndetshme të ngrënies mund të ndihmojnë që të vendosni peshën e duhur në një hap gradual dhe të shëndetshëm për të shmangur shenjat e strijave.

Aktiviteti fizik: Një nivel i sigurt dhe i shëndetshëm i aktivitetit fizik do të rregullojë gjithashtu normën e shtimit të peshës dhe shtrirja e barkut mund të ndihmojë në reduktimin e mundësive të shenjave të strijave.

Vajrat : Nuk ka dëshmi të mjaftueshme për të provuar se vajrat e fërkimit dhe gjalpi i kakaos në barkun tuaj në rritje do të parandalojnë shenjat e strijave por disa studime sugjerojnë se mund të ndihmojnë. Vetëm sigurohuni që e dini saktësisht se çfarë jeni duke vënë në trupin tuaj, kur ju jeni shtatzënë.