KRIPA E JODIZUAR MBRON SHËNDETIN E FËMIJËVE.

0
3319

KRIPA E JODIZUAR MBRON SHËNDETIN E FËMIJËVE.

salt-for-baby

Nëse nëna vuan nga mungesa e jodit, është e qartë që edhe foshnja e saj do të lind me këtë mungesë…
Kripa e jodizuar që përdoret në kuzhinën shtëpiake, furra, dhe industri të ndryshme të ushqimit, siguron mikroelementët të cilët mbrojnë fëmijët nga rreziqet e pengesave mentale si pasojë e mungesës së jodit në ushqim, është thënë në forumin Ndërkombëtar rreth ushqimit me konsumim optimal të jodit.

Studimi regjional është kryer në 20 vende.
Rreth 2.6 milion foshnja apo 46 përqind nga 5.6 milion foshnja që lindin gjatw vitit në regjion, në shtëpitë e të cilave nuk përdorej kripa adekuate e jodizuar; ata rezultuan të pambrojtur nga çrregullimet të cilat i shkakton defiçiti i jodit.