Kush është me i mirë?

Cfare të zgjidhni?

Çfarë duhet të keni kujdes dhe cfare të shmangni?

Të gjitha pyetjet në titullin e artikullit jane vendimtare për çdo nene, sidomos ne  këtë periudh ku dielli nxehet gjithnjë e më shumë dhe ju qe kërkoni kremin kundra diellit më të përshtatshme për foshnjat,dhe fëmijët  tuaj.

krem dielli pharmaseptUne kam lindur djalin ne verë, më shumë se një zgjedhje personale dhe jo pasi ma rekomandoje mjeku, unë vendosa qe veren e parë mos ti perdorja asgjë për të lyer lëkurën e tij te brishte dhe te bukur.Beni kujdes edhe pse jo gjithmonë nuk duhet ti ekspozoni direkt në diell, sidomos gjatë orëve më të rrezikshme te pikut. Një vit më pas,kur djali mbushi vitin shkova tek pediatri jonë për të marrë keshillat e tij para se te vendosja përfundimisht se cfare do të perdor për engjëllin tim.

Kisha për qëllim të zgjedh kremin me me pak kimikate përmes atyre që dispononin ne farmaci nje faktor shumë i rëndësishëm të cilin pediatri ma beri me dije (dhe gjithmonë e kam në mendjen time) eshte se :Jane shume pak brende te cilat kane harritur te prodhojne krem me SPF 30 vetëm filtra natyrale 100%. Dmth  shumica  me filtra natyrale ose jane poshte 30 SPF(faktor mbrojtes te ulet dmth ) ose  jane me SPF 50 por me filtra organike te cilat perdoren mbi 2 vjec. Përveç kësaj,ka kushte te veçanta  dhe strikte te cilat janë të nevojshme per te klasifikuar nje produkt per foshnje te porsalindur. Kështu qe, produktet qe thjesht shkruajne “Baby”, pa ndonjë cilesim tjeter të veçantë jane te destinuar per fëmijët mbi 2 vjec.

Disa përbërës të tjerë që është mirë për ti kontrolluar disa here nëse gjenden ne një produkt per foshnje në mënyrë ideale për të shmangur janë:konservanet’,aromat,alkoolet,ngyruesit dhe vajrat me prejardhje minerale. Ndërsa ne nuk duhet të harrojmë kurrë kapelet dhe syzet e engjejve tane!

Pas rekomandimit të pediatrit tonë dhe përfundimin e hulumtimit tim, kam ardhur në konkluzionin se e vetmja kompani që qarkullon ne shqipri me krem me 100% filtra natyral per foshnje te porsalindur me SPF 30 , është i Pharmasept Baby Natural Sun Cream. Pra, edhe pse i vogli im kishte mbushur tashmë 1vjec vitin e kaluar dhe këtë vit ende, këtë krem po i perdor. Unë e di se shumë nena nuk do të zgjidhnin lehte nje kream per bebat e tyre dhe une gjithmone merakosesha perpara se te zbuloja Pharmaseptin.

Këshilla se si te zgjidhni te duhurin!

Në qoftë se në vend që të ndihmojë në prezantimin e mësipërme, ju bera më shumë konfuze sepse ndoshta nuk e gjeni ne farmacin e lagjes ose qytetit tuaj … shikoni se si ju mund të bëni zgjedhjen tuaj më të lehtë:

– Nëse fëmija juaj është me pak 2 vjeç automatikisht mundësitë tuaja janë të kufizuara kerkojani farmscistit tuaj tju porositi ose porositeni online Baby Natural Sun Cream SPF 30 Pharmasept

– Në qoftë se përbërja natyrale e kremit luan për ju rolin më të madh, pastaj përsëri mundësitë tuaja jane te kufizuara  .

– Nëse  femija juaj eshte mbi 2 vjec ateher mund te zgjidhni edhe Baby Protective Sun Cream 150ml SPF50 te Pharmasept dhe disa brende te tjera qe qarkullojne ne Shqiperi ne forme kremi,locioni ose sprait(por kujdes perberesit qe jane perdorur).