Kjo është koha kur trupi juaj do të kthehet në normalitet pas lindjes.

0
5851
trupi

Jepini vetes kohë për t’u kthyer në formë, dhe mos e humbni shpresën nëse pesha nuk bie menjëherë. Injoroni tregimet e personazheve të famshëm që kthehen në formë disa javë pas lindjes. Një humbje e tillë e shpejtë e peshës është joreale për nënën mesatarisht të re, prandaj merrni një qasje më graduale.

Mbani parasysh se trupi juaj mund të ndryshojë formën pas shtatzënisë dhe kthimi në peshën ose formën e saktë para shtatzënisë mund të jetë e vështirë.

Për sa kohë që ndiheni të shëndetshëm dhe të gatshëm, ju duhet të synoni që të ktheni peshën tuaj para shtatzënisë deri në kohën kur fëmija juaj është 6 muajsh. Nëse kjo zgjat më shumë , mos e stresoni veten. Vetëm vendosini vetes një objektiv për të marrë peshën që dëshironi.

Ndërsa është e rëndësishme të përqendroheni në shëndetin tuaj, është gjithashtu e rëndësishme të mos vendosni synime të pakapërcyeshme. Një studim tregoi se vetëm4 nga 10 nëna kishin humbur peshën e shtatzënisë në kohën kur foshnjat e tyre ishin 6 muajsh.

Nëse fitoni shumë peshë gjatë shtatzënisë tuaj, do të zgjasë më shumë kohë. Nëse dëshironi ndonjë ndihmë për humbjen e peshës, bisedoni me mjekun tuaj rreth orëve të stërvitjes. Bashkimi me një klasë palestre mund të ndihmojë për t’ju motivuar dhe ju do të takoni njerëz të tjerë të cilët gjenden në të njëjtën situatë si ju.