Këto janë arsyet pse fëmija juaj zgjohet disa herë gjatë natës.

0
6947

Është shumë e zakonshme që madje edhe gjumashët më të mirë të fillojnë papritmas të kenë probleme, të mos flenë në kohën e duhur ose të zgjohen gjatë natës.

Duke filluar në moshën 6 muajsh, ankthi i ndarjes mund të shkaktojë që bebet të zgjohen duke qarë më shumë se një herë gjatë natës. Mos u habisni nëse fëmija juaj i shqetësuar e bën këtë dhe ju kërkon vetëm ju – ose vetëm partnerin tuaj.

Shkaqe të tjera të zakonshme të zgjimit gjatë natës përfshijnë sëmundje ose një hap kërcënues zhvillimor. Në këto raste, duhet të provoni disa gjëra, përveç trajtimit të temperaturës, dhimbjeve të dhëmbëve ose veshëve, gjë që e bën fëmijën tuaj të sëmurë dhe të parehatshëm.

Së pari, sigurohuni që fëmija juaj të ketë një gjumë të mjaftueshëm në përgjithësi. Sa më pak të flenë, aq më shumë ka gjasa që ata të kenë vështirësi në zgjedhjen e kohës së gjumit dhe të qëndrojnë në gjumë gjatë natës. Pra, jini të qëndrueshëm dhe vendosini fëmijët tuaj në shtrat për të dremitur gjatë ditës dhe në darkë vendosini në shtrat në një kohë të arsyeshme (7:00 pm – 9:00pm).

Kur fëmija juaj zgjohet gjatë natës, bëjini të kuptojnë se çdo gjë është në rregull, por është koha për të fjetur. Qëndroni me ta derisa ata të jenë të qetë, por mos bëni që ata të flejnë me ju. Ndriçimi duhet të jetë minimal në dhomën e fëmijës suaj. Mund të duhen disa netë apo edhe disa javë për t’u kthyer në rrugën e duhur, por sa më afër që të rrini në rutinën e rregullt të gjumit të foshnjës, aq më shpejt do të zgjidhet problemi.

Në se mendoni se femija juaj është i pangushëllueshëm dhe ka nevojë për terapi gjumi ju këshillojmë të lexoni Konsulencat e Gjumit për bebe të cilat ju vijnë në ndihmë me problemet tuaja. Për informacione të mëtejshme mbi terapitë e gjumit të fëmijëve 0-3 vjeç klikoni këtu.