Keni këto shqetësime pas lindjes së bebes? KUJDES.

2320

Telefononi menjëherë mjekun nëse:

 • Ju po ndjeni trishtim të thellë, dëshpërim apo keni mendime për të dëmtuar veten ose fëmijën tuaj.
 • Gjakderdhja juaj nuk po ndalon, vazhdon të jetë e kuqe e ndritshme edhe pas katër ditëve të para, rifillon pas ngadalësimit, përmban mpiksje të mëdha gjaku, ose ka erë të keqe.
 • Keni temperaturë, të lartë ose të ulët. Një temeraturë e ulët mund të jetë shenjë e një infeksioni të rëndë.
 • Keni dhimbje të rënda ose të vazhdueshme kudo në bark ose legenin tuaj, dhe dhimbje që shtohen në vend që të pakësohen.
 • Keni dhimbje të përkeqësuara që vazhdojnë përtej javëve të para, ose skuqje, ënjtje ose shkarkim në vendin e prerjes së seksionit c.
 • Keni dhimbje të rënda ose të përkeqësuara në vaginë ose perineum, zbrazje vaginale, ënjtje ose shkarkim nga vendi i një episiotomie ose çarjeje.
 • Keni dhimbje ose fortësi në një zonë të gjoksit që nuk lehtësohet nga kompresat e ngrohta, ose ënjtje apo skuqje në një zonë, ndoshta të shoqëruar me simptoma të ngjashme me gripin ose ethe. Mastit laktacioni
 • Keni dhimbje ose djegie kur urinoni; Urina juaj është e errët dhe e pakët ose e përgjakshme; Ose keni ndonjë kombinim të këtyre simptomave.
 • Keni dhimbje të rënda apo të vazhdueshme dhe ngrohtësi në një zonë të këmbës suaj, ose njëra këmbë është më e ënjtur se tjetra.
 • Keni dhimbje koke të rënda e të vazhdueshme.
 • Keni vizion të dyfishtë, errësim ose zbehje shikimi, apo ndriçime.
 • Keni të vjella të rënda ose të vazhdueshme.

Kur  duhet të telefonoj urgjencën?

Telefononi urgjencën nëse:

 • Keni gulçim, dhimbje gjoksi, ose jeni duke kollitur gjak.
 • Keni gjakderdhje të thellë.
 • Jeni duke treguar shenja të shokut, duke përfshirë dhimbje koke, dobësi, rrahje të shpejtë të zemrës ose dridhje, frymëmarrje të shpejtë ose të cekët, lëkurë të ftohtë dhe të lagësht, shqetësim ose konfuzion.