Përbërësit:

• 2 karrota të mëdha

• 1 pastinak mesatarë

• 1 patate mesatare

Përgatitja:

Karrota,-pastinak-dhe-pure

 

1. Largoni lëvoret dhe copëtoni të gjitha perimet.

2. Vendosini në një tigan dhe mbulojini me ujë. Vlojini dhe ziejini për 20 minuta, apo derisa të zbuten.

3. Kullojini duke lënë anash pak ujë nga perimet për gatim.

4. Bluajini perimet derisa të bëhen në formë qulli, duke i shtuar nga 2 lugë uji perimesh.

# E përshtatshme për ngrirje