Ja si të qetësoni dhimbjet e kokës në shtatzëni.

0
1626
Ja si të qetësoni dhimbjet e kokës në shtatzëni.

Dhimbjet e  kokës janë një simptomë tjetër që vetëm ju mund t’a diagnostikoni, dhe ato janë krejtësisht normale dhe shumë të zakonshme gjatë shtatzënisë. Shumica e dhimbjeve të kokës gjatë shtatzënisë janë të pritshme dhe të padëmshme, por nëse rritet frekuenca ose intensiteti i dhimbjeve të kokës ose nëse keni dhimbje koke me simptoma të tjera, është e rëndësishme që menjëherë të merrni kujdesin mjekësor, pasi në raste të rralla dhimbjet e kokës gjithashtu mund të jenë tregues të kushteve më serioze si: anemia dhe toksoplazmoza.

Çfarë e shkakton?

Dhimbjet e lehta të kokës që vijnë me shtatzëninë mund t’i atribuohen një numri faktorësh, duke përfshirë sheqerin e ulët të gjakut, privimin e gjumit, hormonet në rritje, dehidratimin dhe stresin. Shumica e mamave raportojnë se dhimbjet e tyre të kokës zvogëlohen pasi të përfundojë tremujori i parë, kur trupat e tyre përshtaten më mirë me nivelet e tyre të reja të hormoneve, por ato janë ende të zakonshme gjatë shtatzënisë.

Këshilla.

Shumë medikamente mund të mos jenë të mira për t’u marrë gjatë shtatzënisë (por acetaminofeni/paracetamoli zakonisht nuk ka probleme), prandaj duhet të flisni me mjekun tuaj përpara se të vendosni për një trajtim të dhimbjeve të kokës. Për shkak të kësaj, mund të doni të menaxhoni dhimbjet e kokës tuaj më natyrshëm. Më shumë gjumë, ushqimi i shëndetshëm në intervale të rregullta, qëndrimi i mirë hidratuar dhe ushtrimi i rregullt siç rekomandohet nga mjeku janë mënyra të mira për të trajtuar dhe parandaluar dhimbjen e kokës.