Ja nga se shkaktohen strijat gjatë shtatzënisë.

0
7311
Stretch marks on pregnant woman's bump isolated on white

Ja nga se shkaktohen strijat gjatë shtatzënisë.

Strijat janë vija të dukshme në lëkurën tuaj në zonat ku lëkura është zgjeruar për shkak të presionit të brendshëm. Shumë gra shtatzëna do të vënë re shënjat e strijave, veçanërisht rreth barkut, ndërsa fëmija juaj vazhdon të rritet.

Çfarë i shkakton ato?

Shenjat e strijave mbeten kur lëkura juaj zgjerohet së bashku me barkun tuaj dhe pjesë të tjera të trupit. Për shkak se mamatë shtatzëna duhet të shtojnë shumë në peshë, shenjat e strijave kanë shumë të ngjarë të ndodhin.

Këshilla.

Shenjat e tendosjes janë gjenetike. Megjithëse kremrat  mund të jenë në gjendje të fshehin shenjat e strijave, nuk ka asnjë mënyrë për t’i trajtuar ato sapo të lindin. Kryesisht, ju duhet të prisni derisa të filloni të humbni peshën e foshnjës. Megjithatë, qëndrimi në formë të mirë fizike dhe mos-shtimi i madh në peshë gjatë shtatzënisë mund të ndihmojë në parandalimin e shfaqjes së strijave.