I lodhur apo i uritur? Ja shenjat që iu jep fëmija juaj.

0
4240
lodhur apo i uritur

Grindja dhe e qara mund të thotë që fëmija juaj është i lodhur, por nganjëherë mund të jetë e vështirë për të treguar dallimin në mes grindjes nga lodhja apo grindjes prej urisë.

Nëse fëmija juaj ka ngrënë ushqim brenda dy orëve të fundit dhe është duke u grindur apo duke u sjellë çuditshëm, ai është ndoshta i lodhur. Nëse ju nuk jeni e sigurt, ofrojini fëmijës pak ushqim. Nëse ai pranon vetëm pak qumësht dhe është ende i grindur, atëherë ka nevojë për gjumë.

Reduktimi i stimulimit.

Nëse fëmija juaj është duke treguar shenja të lodhjes, kjo është një ide e mirë për t’a përgatitur atë gati për gjumë duke ulur stimulin. Ju mund ta bëni këtë duke:

  • duke e marrë fëmijën tuaj në vendin ku ai fle zakonisht .
  • duke i hequr lodrat larg.
  • duke i folur në heshtje dhe ngadalë.
  • mbyllni perdet dhe grilat.
  • duke mbyllur dritat – përdorni ndonjë llampë të vogël, nëse keni nevojë për të.
  • luani pak muzikë në heshtje – kjo do të ndihmojë në shuarjen e zhurmave në sfond.
  • Merrni pak kohë qetësie.

Pak kohë e qetë përpara se të vendosni fëmijën në krevat, në vendin ku ai zakonisht fle do t’a ndihmojë për të rënë në gjumë më lehtë.

Ora e qetësisë me fëmijën tuaj mund të përfshijë një përqafim të butë, një histori apo një këngë të qetë.

Fëmija juaj mund të ketë nevojë vetëm për disa minuta qetësi para se ai të relaksohet dhe të jetë i gatshëm për t’u vëndosur në shtrat. Nëse familja juaj është e zhurmshme dhe aktive, fëmija juaj mund të ketë nevojë për kohë shtesë që të qetësohet përpara gjumit.

Nëse fëmija juaj ka nevojë për vendosjen e një regjimi me orare apo nëse ai/ajo ka zhvilluar lidhje gjumi të tilla si: gjiri, lëkundja apo beberoni gënjeshtër mendoj se trajnimi i gjumit do të ishte zgjidhja perfekte për ju dhe fëmijën tuaj. Nëpërmjet këtij proçesi do të bëjmë të mundur që:

– bebi të flejë i pavarur dhe pa ndihmën tuaj

– bebi të mos zgjohet herët në mëngjes

– sipas moshës të flejë për 12 orë natën me 1 ose pa asnjë zgjim natën

– të ketë një regjim ditor të përcaktuar me orare

– të kryejë nevojat për gjumë që ka sipas moshës dhe aktivitetit të tij, etj etj.

Për më tepër informacione rreth trajnimeve të gjumit tek bebat kontaktoni në inbox e fcb fanpage “Bota e Bebave” ose në email: botaebebave@hotmail.com

Për të parë Paketat e Gjumit klikoni këtu.

ticiana-kushi-cbecertifikimet