banned-from-purchasing-baby-formula_compressed

Në dimrin e vitit 2008, dolën disa lajme mbi gjetjen e Melaminës në formulën e fëmijës – një kimikat sintetik që përdoret për të prodhuar plehra, pesticide, dhe pastrimin e produkteve . A duhet të jemi të shqetësuar?

Nëse ju jeni duke përdorur formulën e prodhuar në SH.B.A., përgjigjia e shkurtër është: Nuk keni pse të shqetësoheni. Shumica e problemeve shëndetësore të raportuara ishin të lidhura me disa formula bebesh të bëra në Kinë. Në Shtetet e Bashkuara, FDA nuk e lejon Melaminën që do të përdoret si një përbërës ushqimor, kështu që nuk ka rrezik për formulat e fëmijëve të prodhuara në SH.B.A.

Për të parë informacionet më të fundit në lidhje me Melaminën dhe produkteve ushqimore, vizitoni faqen e internetit FDA.