Përbërësit:

  • 3 dardha të ëmbla
  • 1 nektarinë
  • 4 lugë miell orizi për fëmijë
  • 50ml qumësht i zakonishëm i foshnjës

Pregatitja:

  1. Qeroni dhe pritini dardhat në feta. Vendosini në një pjatë me pak ujë, pastaj futini në mikrovalë, të mbuluara dhe ziejini derisa të zbuten. Më pas hiquani ujin dhe lërini të ftohen.
  2. Qeroni nektarinën, hiqini bërthamën dhe priteni në copa.
  3. Bashkoni dardhën, nektarinën, dhe orizin e fëmijës bashkë më qumështin për të formuar një pure të butë.

Të dhëna mbi recetën:

Pear_and_nectarine_cream_dessert_600x440

Mosha: 4 deri në 6 muajsh, 7 deri në 9 muajsh

Pa gluten

Vegjetarian

Ëmbëlsirë

Snack

Përmban: Fruta dhe bulmet