Përbërësit:

• 1/2 banane e pjekur,

• 1 lugë e vogël oriz për foshnja,

• 1 lugë qumësht të zakonshëm të foshnjes apo ujë.

 

Përgatitja:

Pure-banane-drithera

1. Hiqni lëvoren e bananes dhe shtypeni bananen derisa të zbutet sikurse pure.

2. Përzieni orizin e zier me puren e bananes dhe pastaj shtoni qumështin e zakonshëm të foshnjes (apo ujin nëse e preferoni më shumë).

3. Shtoni më shumë oriz apo qumësht/ujë sipas nevojës, për t`ia përshtatur foshnjes suaj. (Mos e ftohni bananen.)

Pa gluten, pa grurë, pa qumësht dhe pa vezë (nëse gjatë pergatitjes keni përdorur ujë).