Si ndryshojnë ciklet e gjumit me kalimin e kohës?

0
3790

Sasia e kohës që ne kalojmë në çdo lloj gjumi ndryshon në varësi të moshës sonë.

Në lindje, foshnjat e lindura në term të plotë shpenzojnë rreth gjysmën e kohës së tyre duke fjetur në gjumë të lehtë dhe kanë cikle më të shkurtra gjumit se sa të rriturit. Kjo do të thotë se foshnjat janë programuar biologjikisht për të fjetur më lehtë dhe të kenë më shumë zgjime se sa të rriturit. Për arsyen se prioriteti i tyre bazë është të ushqehen në mënyrë që të rriten shëndetshëm.

Sasia e gjumit të lehtë në ciklin tonë bie me moshën. Nga 3 vjeç, 33% e gjumit është e lehtë. Kur ne shkojmë rreth 13 vjeç, vetëm 20% e kohës së gjumit tonë është gjumë i lehtë.

ticiana-kushi-cbecertifikimet