Përbërësit:

• 3 kumbulla të freskëta, të pjekura apo të ziera,

• ¼ e bananes së pjekur

 

Përgatitja:

Pure_kumbulle_bananeje

1. Nëse përdorni kumbulla të freskëta, atëherë së pari lajini, largojini lëvoren dhe farat. Shtypini me një pirun apo bluani me blender.

2. Nëse përdorni kumbulla të ziera, lajini, largojini lëvoren dhe farën dhe pastaj fusni ato në një enë me pak ujë derisa të zbuten (rreth 15 minuta).

3. Thajini dhe bluajini me blender apo shtypini me pirun. Shtoni bananen, dhe bluani të gjitha së bashku në blender për të fituar një pure të butë. (Mos e ftohni bananen.)

Pa gluten, pa grurë, pa qumësht dhe pa vezë.