Ja çfarë duhet të dini për bebat 10 muajsh që ushqehen me gji.

0
4391

Ja çfarë duhet të dini për bebat 10 muajsh që ushqehen me gji.

beautiful-babies-images-18830-hd-wallpapers_compressed

 

 

  • Me rritjen e lëvizshmërisë së fëmijës suaj përmes zvarritjes, lodrimit, apo ecjes këmba dorazi kërkesat për të pirë gji të bebit tuaj mund të bëhen të çrregullta. Në disa ditë ai mund të jetë aq ‘i zënë’ se ai pothuajse harron për të pirë gji. Në ditë të tilla, në mënyrë periodike ofrojini bebit gjirit tuaj, edhe në qoftë se ai nuk tregon dëshirë për t’u ushqyer. Në ditët e tjera, kur eksplorim bëhet i madh, ai mund të pijë pothuajse vazhdimisht.

 

  • Edhe pse fëmija juaj është duke ngrënë ushqime të ngurta tashmë, QUMËSHTI I GJIRIT është ende pjesa më e rëndësishme e dietës së tij, dhe ajo vazhdon ta sigurojë bebin me imunitet të rëndësishëm në një kohë kur ai është duke u zvarritur përreth dhe duke vënë çdo gjë në gojën e tij.