A duhet të përdori syze dielli fëmija im?

Syzet e diellit për fëmijën tuaj mund të duken si një luks, por ato i mbajnë të mbrojtur sytë nga dielli. Është një ide e mirë të filloni të mësoni fëmijën tuaj për të përdorur syzat e diellit që nga mosha 6 muajsh.

1 (40)Kur të zgjidhni një palë syze dielli, kontrolloni që ato të kenë një filtër ultravjollcë të bërë nga Standardi britanik (BSEN 1836: 2005).

Ndërsa efektet e djegies nga dielli tek foshnjat mund të jenë të rënda, për fat të mirë, metoda të shumta për mbrojtjen nga dielli u japin prindërve opsione të shumta për mbajtjen e të vegjëlve të tyre të sigurt. Me 3.5 milion raste të kancerit të lëkurës në më shumë se 2 milionë njerëz të diagnostikuar në SHBA çdo vit, sa më herët që ne të fillojmë të përdorim mbrojtje nga dielli me fëmijët tanë dhe ata ta instalojnë këtë rutinë tek vetja e tyre, aq më mirë.